Mijn eerste échte blauwe ‘klikklak’ Renske-tas

blog1_renske

Vanaf dat ik een klein meisje was heb ik ‘iets’ met stofjes. Als klein meisje leerde ik van mijn moeder de naaimachine te gebruiken. Ik leerde kleding naaien en heb dat vele jaren met veel plezier gedaan. Naarmate ik meer vertrouwd werd met de naaimachine maakte ik ook kraamkadootjes; zoals omslagdoeken en slabbetjes. Mijn vaardigheden breidden zich verder uit en ik begon tassen te maken van stof. Hiervoor had ik fournituren nodig (gespen, ritsen, sluitingen, e.d.) die ik haalde bij Het Leerlokaal in Arnhem.

Bij Het Leerlokaal zag ik dat zij ook workshops gaven om tassen van leer te maken. Er was zelfs een jaaropleiding waar een hele reeks aan technieken behandeld werd. Ik was op slag verliefd en wilde deze opleiding erg graag volgen. Het duurde nog 2 jaar voordat ik daadwerkelijk de stap zette.

Beginnen bij de basis
Op 12 september 2017 zat ik daar met mijn nieuwe klasgenoten nog wat onwennig naar elkaar te staren.

Na de kennismaking met elkaar en met de machine zijn we begonnen met ons eerste patroon, een gereedschapsrol om zo de basisvaardigheden te leren. Dan denk je dat je patroon kunt tekenen, dat deed ik immers toch al jaren? Maar dit is echt een ander vak en ik werd nog enthousiaster dan ik al was. En toen was op 24 oktober 2017 mijn eerste tas een feit! Hoera! Mijn eerste tas is (tot nu toe ;-)) nog steeds mijn favoriete tas: mijn echte blauwe ‘klikklak’ Renske-tas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *