PRIVACY- EN COOKIESTATEMENT

Ubuntu Original  

Vestigingsadres:
Katwoudehof 96, 6843 BZ  Arnhem
KvK: 73642452
BTW NL161479534B02

Ubuntu Original is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Renske Winter is de Functionaris Gegevensbescherming. Zij is te bereiken via renske@ubuntu-original.com

De gegevens die wij verwerken

Ubuntu Original verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website

Waarom wij persoonsgegevens verwerken

Ubuntu Original  verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Het verwerken van jouw bestelling, de betaling, contact met je opnemen over de bestelling en de bezorging op het juiste adres;
  • Het verzenden van een nieuwsbrief (op grond van de Telecommunicatie wet na jouw inschrijving);
  • Om een goed werkende website te bieden;
  • Om anonieme statistische data te verzamelen;
  • Om de website te beschermen, aan te passen en te updaten.

Bewaren van persoonsgegevens

Ubuntu Original bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor ze worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

  • Personalia en adres: 7 jaar voor belastingcontrole.
  • Surfgegevens: enkele maanden voor retargeting.
  • E-mail-adres ten behoeve van de nieuwsbrief: onbeperkt totdat je je uitschrijft. Iedere nieuwsbrief bevat de mogelijkheid tot uitschrijving.

Beveiliging en derden

De bescherming van de privacy is belangrijk voor jou en voor ons. Daarom zijn onze systemen en programma’s goed beveiligd, om te voorkomen dat onbevoegden binnen en buiten onze organisatie toegang hebben tot jouw persoonsgegevens.

Ubuntu Original verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze gegevens uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Ubuntu Original blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. De gegevens die hierbij uitgewisseld worden, zijn enkel bedoeld voor het juist functioneren van onze site en het verwerken van geplaatste orders. Hieronder vallen:

Betalingsprovider: Mollie

Verzendpartner: Post NL

Nieuwsbrieven: LaPosta

Hosting domein en database: Webreus

Cookies

Ubuntu Original gebruikt cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden voor onder andere retargeting. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden:

Google Analytics: wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij verzamelen informatie over uw surfgedrag en delen deze gegevens met Google. Google kan deze informatie in samenhang met andere datasets interpreteren en op die manier uw bewegingen op het internet volgen. Google gebruikt deze informatie voor het aanbieden van onder andere gerichte advertenties (Adwords) en overige Google-diensten en producten.

Facebook pixel: wij gebruiken deze dienst om je aankoopgedrag te meten door advertenties via Facebook en Instagram, te retargeten via advertenties op Facebook en Instagram op basis van eerder webshopbezoek, eerdere aankopen of aanverwante doelgroep/interesses. Tevens het retargeten middels advertenties via aanverwante sites van facebookberichten.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek daartoe indienen bij renske@ubuntu-original.com

Om er zeker van te zijn dat het verzoek door jou is gedaan, vragen wij jouw een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. We reageren zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 4 weken op jouw verzoek.

Wij willen je erop wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.